Companii serioase de sondaje online, partea I

Buna ziua, dragi cititori!

Dupa cum bine stiti, in trecut am mai postat cateva articole cu privire la sondaje online platite. Site-urile specificate pe atunci promiteau sa trimita sondaje la timp prin email care ulterior urmau sa fie recompensate variat in functie de performanta si numarul de sondaje completate.

Astazi, am decis ca este timpul sa updatez aceasta lista cu ultimele companii de sondaje deoarece piata online este intr-o continua schimbare, companiile de sondaje fie schimbandu-si platforma, fie disparand cu totul din mediul online.

Sondaje online de comparatie

 1. Daedalus Online

Am inceput cu aceasta companie deoarece completez sondaje in platforma lor de ceva vreme, mai exact din iulie 2017. Sondajele se trimit prin intermediul adresei de email, iar tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi invitatia primita si sa completezi sondajul.

De asemenea, ai posibilitatea sa completezi sondajele in timp util, adica in cazul in care ai un loc de munca si alte activitati si primesti invitatia la sondaj dimineata, seara cand ajungi acasa ai inca sansa sa poti completa sondajul.

Ce imi place la acest panel este ca, desi exista probabilitatea sa nu fii compatibil cu subiectul abordat in sondaj, participarea iti este totusi rasplatita cu 20 de puncte care se adauga la activitatea ta, putand fi retrase ulterior.

Numarul minim de puncte care pot fi retrase sub forma de voucher sau bani este de 1100 de puncte, sau cel putin asa s-a aplicat in cazul meu. Cele 1100 de puncte reprezinta in jurul la 50 de lei. Vezi aici articolul cu recompensa Daedalus.

Per total, recomand acest panel deoarece este un site serios, plata ceruta a venit la timp mereu si sondajele sunt usor de completat.

 1. 2. Ask GFK

Completez sondaje pe acest panel din iunie 2018. Ca si in cazul companiei precedente, sondajele ajung prin email, la intervale de timp variate iar plata se efectueaza, la cerere cand numarul de puncte minim este indeplinit.

Pe acest site, recompensa se efectueaza la minim 1000 puncte care reprezinta echivalentul lor in 100 de lei ce pot fi retrasi fie prin bani fie prin tichete de masa, in functie de alegerea clientului. Vezi aici Articolul cu recompensa de pe GFK.

In ceea ce priveste sondajele, invitatiile pe email sunt mai rare decat la compania specificata ulterior insa recompensa este pe masura. Spre exemplu, un sondaj de 30 de minute va fi recompensat cu un numar de 65 de puncte care poate fi retras ulterior cand numarul de puncte pentru retragere va fi indeplinit.

Sunt multumita de acest panel de sondaje si recomand.

 1. 3. Ipsos I-SAY

In opinia mea, Ipsos I-SAY este in momentul de fata unul dintre cele mai de incredere site-uri de sondaje online. Sondajele ajung ca invitatie pe adresa de email si sunt destul de frecvente. Singura nemultumire ar fi ca valabilitatea timpului de completare a sondajelor expira destul de repede si nu ajungi sa completezi chiar toate sondajele trimise.

Imi place faptul ca acest site este destul de interactiv si prietenos, oferindu-ti sansa sa creezi anumite poll-uri, si sa comunici cu ceilalti membri ai site-ului. De asemenea, ai oportunitatea sa participi la diverse concursuri si actiuni de caritate desfasurate de companie.

Ca si la celelalte site-uri, inregistrarea activitatii se efectueaza pe baza de puncte care pot fi retrase ulterior sub forma de tichete de masa, vouchere Emag, vouchere Altex, vouchere Fashion Days, $ in contul PayPal si nu numai.

Am efectuat multiple retrageri de pe acest site, majoritatea fiind efectuate prin vouchere Emag si banuti in contul PayPal. Vezi aici articolul cu recompensa de pe Ipsos I-Say.

Recomand acest site!

 1. 4. Mobrog / Opinion Hero

La inceputuri, Mobrog era o companie destul de serioasa care isi recompensa utilizatorii cu sondaje dese si recompense pe masura. Invitatia la sondaje se efectua direct prin adresa de email si punctele se reflectau imediat dupa completarea sondajelor in panoul de utilizator de pe site.

In ultima vreme insa, am observat ca invitatiile la sondaje sunt mai rare iar recompensa este destul de mica pentru timpul de completare si complexitatea sondajelor efectuate. Vezi aici articolul cu recompensa de pe Mobrog.

In prezent, Mobrog si-a schimbat denumirea in Opinion Hero insa practic, este aceeasi platforma cu o alta denumire si o infatisare putin diferita.

Nu am mai efectuat o retragere de pe acest panel de multa vreme pentru ca fie nu am primit invitatii de completare a sondajelor, fie primeam o invitatie de completare, accesam pagina si ma informa automat ca nu ma calific pentru completarea sondajului. De ce ai primi o invitatie de participare la un sondaj pentru care nu te califici ?

Mobrog mi-a cam pierdut din incredere si pentru acest lucru nu recomand 100% acest site.

 1. 5. JTN Panel

Am citit multe remarci negative pe internet despre aceasta companie, JTN Panel. Completez sondaje online pe aceasta platforma din 2017, iar pana in prezent am efectuat o singura retragere.

Invitatiile la sondaje se trimit prin email iar pentru majoritatea acestora esti recompensat sub forma de puncte ca si la celelalte site-uri. Singura nemultumire totusi ar fi ca nu esti recompensat chiar atat de mult, adica, in decursul a doi ani am efectuat o singura tranzactie, in decembrie si a fost asteptata doua saptamani, cu emailuri trimise la companie s.a.m.d .

Pentru a putea retrage banuti din acest panel trebuie sa ajungi la un minim de 1000 de puncte care se acumuleaza destul de greu, eu din decembrie 2018 am ajuns la doar 600 de puncte in prezent. Vezi aici singura recompensa JTN Panel.

Nu sunt inca decisa daca ar trebui sa recomand sau nu acest site, insa eu imi voi continua activitatea si va voi tine la curent cu evolutia.

 1. 6. Talk Online Panel

Completez sondaje din 2018 insa nu am ajuns inca la numarul de puncte pentru a efectua totusi o retragere iar oportunitatile de a retrage puncte sunt reduse.

Cele cateva modalitati prin care se poate efectua o retragere sunt: 2000 de puncte (44 RON Voucher Emag), 4000 de puncte (88 RON Voucher Emag), donatii la Prietenii Berzelor si abonamente la reviste prin posta (nu stiu daca face referire la posta digitala sau fizica).

Un lucru extrem de enervant la acest panel de sondaje este ca punctele pentru completarea unui anumit sondaj, EXPIRA. Da, ati citit bine, Punctele de completare, EXPIRA! Adica, daca tu ai stat saptamana asta 10 ore sa completezi sondajele primite, si asa foarte rar trimise, ele iti vor expira!

Bineinteles, ca esti notificat prin email ca iti vor expira punctele inregistrate prin completarea sondajului insa nu poti sa faci nimic pentru a schimba acest lucru. Pentru ca nu ai oportunitati de a schimba punctele acumulate deoarece nu ai atins numarul de puncte pentru retragere.

Nu recomand acest site de sondaje online.

 1. 7. Data Diggers

In ceea ce priveste acest panel de sondaje online, sunt destul de multumita. Pana in prezent am efectuat o singura retragere cu recompensa prin PayPal. Sondajele ajung prin posta digitala si esti recompensat tot prin puncte pentru munca depusa.

In prezent site-ul s-a updatat, limita de retragere a recompensei fiind de 10 Euro prin Paypal. Invitatiile la sondaje ajung relativ frecvent in inbox, insa de foarte multe ori accesezi invitatia la cateva ore de la primirea acesteia si esti informat ca nu te califici pentru completare. Nu voi putea intelege vreodata de ce se trimite invitatie daca nu esti calificat.

Per total, recomand acest panel de sondaje online.

 1. 8. Eureka Insights

Invitatiile la sondaje sunt trimise prin email, la perioade variate de timp si recompensa se efectueaza prin puncte.

Ca si celelalte site-uri de sondaje online, Eureka Insights este updatat la zi, adus pe o noua platforma. De asemenea, s-a schimbat si modalitatea de recompensa a sondajelor, fiind rasplatite cu mult mai putine puncte decat anterior.

In ultima vreme insa, la accesarea invitatiilor de completare a sondajelor, sunt informata din nou, ca nu ma calific pentru completare.

Momentan ma aflu la cateva puncte pentru retragerea primei mele recompense de pe Eureka Insights, tinand cont de faptul ca eu completez sondaje pe acest site din Aprilie 2018.

Concluzii

Acestea sunt doar cateva din site-urile de sondaje online pe care le accesez, participand la sondaje online pentru imbunatatirea serviciilor si a produselor. Va urma si o a doua parte cu alte site-uri de sondaje online si companii implicate.

Voi ce experienta aveti cu participarea la sondajele online?

neonbrand-IhsaTDKzdwg-unsplash

(Sursa Imaginii – Unsplash)

4 gânduri despre “Companii serioase de sondaje online, partea I

  • Multumesc, Marius!
   M-am tot gandit ca ar trebui sa fac un articol mai serios. Site-uri online si platforme de sondaje sunt destule, insa putin din ele sunt serioase si chiar fac ceea ce promit.
   O duminica frumoasa! 🙂

 1. Stimata domnișoară aveți câteva erori și anume Daedalus plătește de la 1000 de puncte și nu de la 1100, da 1100 sunt cam 50 Ron, Talk Online Panel e neserios prin premiile pe care le ofera, eu nu completez pentru ei, Ask Gfk nu mai e de șine stătător deci nu-ți mai poți face cont pentru că a trecut la liderul de piață Cont, http://www.cint.com. Ipsos nu e prea serios trebuiesc foarte multe puncte pentru niste recompense mici. Va recomand însă Online Research, și Comunitatea Inovel de pe care eu recent am primit recent tichete valorice in valoare de 100 Ron la 1000 de puncte acumulate.

  • Stimate domn, eu doar am subliniat acele detalii importante pentru mine. Stiu de faptul ca Talk Online Panel e neserios – ma deranjeaza cu deosebire faptul ca punctele completate expira peste noapte, am chiar un articol scris pe acest subiect. Ipsos vine cu recompense in functie de sondaje, si-au micsorat recompensele intr-adevar, dar tot e un panel valid. La Inovel nu am primit pana acum nicio recompensa, desi sunt membra a panelului de multe vreme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.