Odihneste-te in pace, suflet bun!/ Rest in peace, good soul!

Stau uneori si ma gandesc ce inseamna viata, cat de scurta si subtire isi are linia si cat de neputinciosi suntem pe cararea ei. Astazi suntem fericiti si impliniti, traim si zambim iar maine nu stim daca mai existam.

Ieri s-a stins din viata un suflet important in familia noastra, bunicul sotului meu. Un om bland cu caracter deosebit, bun la inima si harnic. Desi l-am cunoscut de putina vreme, aceasta persoana si-a lasat o urma distincta inauntrul meu, datorita bunatatii si comportamentului sau.

Se spune ca oamenii buni sunt luati prea devreme de Cel de Sus, iar cei rai sunt lasati sa mai traiasca. In acest moment, mi-as fi dorit ca bunicul sa se incadreze in cealalta categorie, doar sa mai traiasca putin.

Ultima data cand l-am vazut, ochii ii erau lasati din pleoape, corpul vlaguit de boala si sufletul incarcat de durere. Bunicul si-ar fi dorit sa mai stea cu noi, sa impartaseasca zambete in aer, sa existe. Il vedeam varsand lacrimi pe furis, scapand icniri innabusite de durere si neputinta.

Isi iubea nepotii, cu o dragoste fara margini. Ii erau dragi pana la Dumnezeu si inapoi, dovada stau nenumaratele momente cand la bunici, insemna locul de joaca si veselie dar si locul de invatare si dojana.

Bunicul a fost un om care si-a respectat familia si a iubit-o pana la ultima rasuflare. Drept dovada stau sotia, fii si fiicele, nepotii ce mereu i-au fost alaturi, chiar si in ultimele clipe de existenta.

Bunicul a fost acea persoana care si-a dorit sa traiasca pana in ultimul moment, savurand fiecare minut din zi, facandu-l sa conteze. Si-a iubit nevasta cu o dragoste pe care noi, cei tineri, probabil ca nu o vom trai vreodata la aceeasi intensitate.

Familia noastra este mai saraca de un suflet bland si bun, de al dragului bunic. De acum inainte, drumul la tara nu va mai fi acelasi fara el iar cerul va fi mai bogat cu un suflet pur si curat ca al lui.

Se spune ca persoanele dragi care mor nu pleaca niciodata, ci merg alaturi de noi in fiecare zi. Nevazuti, neauziti, dar mereu aproape; in continuare iubiti, in continuare cu dor, mereu foarte dragi.

Ii vom pastra vie amintirea bunicului nostru in suflete, si vom fi recunoscatori pentru timpul petrecut impreuna multumindu-i lui Dumnezeu ca ni l-a daruit in vietile noastre.

Odihneste-te in pace, suflet bun!

julie-johnson-723620-unsplash

(Image Source – Unsplash)

English version

Yesterday, an important soul died in our family, my husband’s grandfather. A gentle man of great character, good at heart and diligent. Although I have known him for a while, this person has left a distinct trace inside of me because of his goodness and behavior.

It is said that good people are taken too early by the Almighty, and the bad ones are left to live. At this point, I would have wanted my grandfather to fall into the other category, just to live a little longer.

The last time I saw him, his eyes were left in his eyelids, with a sick body and pain in his soul. Grandpa would have liked to stay with us, to share smiles in the air, to exist. I could see him shedding tears,escaping mumblings innate by pain and helplessness.He loved his grandchildren with a pure love. He loved his nephews to God and back, proof is the countless moments when at grandparents, it means the place of play and joy, but also the place of learning and teachings.

Grandpa was a man who respected his family and loved her until the last breath. The proof is the wife, sons and daughters, the grandchildren who have always been with him, even in the last moments of existence.

The grandfather was the person who wanted to live up to the last moment, savoring every minute of the day, making him count. He loved his wife with a love that we young people, probably will never live at the same intensity.

Our family is poorer of a gentle and good soul, of grandfather’s dear. From now on, the road to the grandparents will no longer be the same without him and the sky will be richer with a pure and fine soul as his own.

It is said that those we love don’t go away, they walk beside us every day. Unseen, unheard, but always near; still loved, still missed and very dear.

We will keep alive our grandfather’s memory in our souls, and we will be grateful for the time spent together by thanking God for giving it to us in our lives.

                                                         Rest in peace, good soul!

maxresdefault
(Image Source – Google Photography)

59 de gânduri despre „Odihneste-te in pace, suflet bun!/ Rest in peace, good soul!”

 1. Dumnezeu să-i odihnească sufletul cu pace!
  Și doliu ușor vouă! Durerea unei astfel de pierderi nu trece niciodată cu adevărat, dar se mai diminuează in timp. Asta pentru ca și noi creștem si ne maturizam tot mai mult și înțelegem ca sufletului lui e intr-un loc mai bun, ca boala nu îl mai chinuie, și da, el va veghează de oriunde. 🙏🏻

 2. Oh what a lovely tribute to such a special man … sounds like my loss that I never met him!

  Sorry for your loss and I do believe the good ones go first, the others are given more time to work it out but often lack the insight 😦

 3. Condoleanțe! Cred și eu că și-ar fi dorit să vă mai aștepte în prag încă mult timp…Oamenilor frumoși! L-ați făcut fericit de atâtea ori. Dar mai cred de asemenea că a știut și a fost asigurat că îl veți păstra viu în amintiri și de acum încolo.

 4. Bunicul meu patern a fost acela care m-a crescut din prima zi de viata, pe genunchii caruia am vazut cerul si am citit povesti, acela care mi-a spus ca viata nu e lupta, ci o provocare. Acela pe care il credeam nemuritor. Eroul meu. Din pacate de un an si jumatate nu-l mai am si imi arde sufletul de dor.
  Dumnezeu sa-l odihneasca si pe bunicul vostru, a plecat spre un loc mai bun sa faca si ingerii fericiti.

  1. Imi pare rau pentru bunicul tau, draga Roxana. Dar trebuie sa ne gandim ca au plecat intr-un loc mai bun, fara durere si fara griji.
   Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.