Reteta prajitura turnata cu mere

Ieri am reusit sa prepar o prajitura turnata cu mere, exact cum bunica obisnuia sa pregateasca pentru cei dragi.

Trebuie sa recunosc totusi, ca nu sunt un fan al deserturilor cu mere. Insa uneori, parca iti doresti sa iesi din rutina cotidiana si a retetelor mult incercate pregatind un altfel de desert.

Prajitura turnata cu mere este un desert de sezon, usor pentru organism si foarte delicios.

Ingrediente pentru aluat: 

  • 3 oua;
  • 9 linguri rase de zahar;
  • 9 linguri ulei;
  • 9 linguri de lapte proaspat;
  • 13 linguri de faina cernuta;
  • 1 pliculet praf de copt.

Ingrediente pentru crema de mere:

  • 5 mere mari;
  • 1 cubulet de unt;
  • Coaja de la o portocala;
  • 6 linguri de zahar alb tos;
  • 1 lingurita de scortisoara;
  • cateva picaturi de esenta de rom;
  • stafide.

Mod de preparare:

Ouale se bat cu ajutorul unui mixer pana isi dubleaza volumul. Treptat se adauga zaharul in ploaie dupa care se adauga uleiul. In prealabil, faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste compozitia obtinuta ulterior, alternand cu laptele.

In acest moment, preincalzim cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius si introducem jumatate din compozitia obtinuta pentru aluat.

In timp ce prima parte din aluat se coace la cuptor, pregatim crema de mere, pentru care: curatam merele de coaja, le taiem in bucati si le maruntim la robot pentru cateva secunde.

Pasta de mere obtinuta se introduce in tigaie, alaturi de un cub mic de unt, 6 linguri de zahar alb, coaja de portocala, scortisoara, picaturile de esenta de rom si stafidele. Astfel, compozitia se amesteca la foc mic, timp de cateva minute pana cand va scadea sucul obtinut dupa mixare.

Se scoate prima parte din aluat de la cuptor (lasata 10-12 minute la 180 grade Celsius), se aseaza compozitia de mere obtinuta si se aseaza al doilea strat de blat ramas din prima transa.

Compozitia de mere nu va patrunde in amestecul pentru blat, ci se va aseza corespunzator, cuprinzand in mod egal toate laturile prajiturii.

Dupa asezarea compozitiei de mere si a mixului de aluat, prajitura se coace la foc mediu timp de 20 minute dupa care se lasa la racit. In total, prajitura va avea un timp de coacere cuprins intre 35-40 de minute.

Dupa ce s-a racit prajitura se va scoate din tava, se va aseza pe un platou fiind „rasfatata” cu zahar pudra din belsug.

Pofta buna!

9a632233-f4d0-4082-81c3-594680578c46

15 gânduri despre “Reteta prajitura turnata cu mere

    1. Da, stii ca si eu m-am gandit la asta. Adica am bagat 5 mere mari in compozitie dar au lasat mult suc.
      Oricum, cu toate ca prajitura are un strat mai subtire de mere, pandispanul obtinut se simte mult mai bunut si mai pufos.
      Interpretare personala :-))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.