Reteta prajitura Pavlova

Prajitura Pavlova provine din Noua Zeelanda si a fost creata in 1926 pentru prima balerina a baletului imperial rus, Anna Pavlova. Se spune ca mulţi patiseri si cofetari si-au pus la lucru imaginatia si creativitatea pentru a realiza o prajitura care sa cucereasca papilele gustative ale balerinei.

Prajitura care ii poarta numele balerinei Anna Pavlova este compusă dintr-un strat alb de bezea, acoperit cu frisca si ornata cu fructe si este revendicata atât de neo-zeelandezi, dar si de australieni.

Ingrediente:

  • capsuni congelate;
  • smantana pentru frisca;
  • zahar;
  • albusuri;
  • amidon;
  • esenta de vanilie;
  • otet;
  • praf de sare.

Mod de preparare:

Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spumoase si apoi se adauga otetul pana la consistenta unei spume tari. Se adauga treptat zaharul, cate o lingura si se amesteca pentru a se incorpora mai bine. Ulterior se adauga amidonul si se amesteca, urmat de esenta de vanilie si se amesteca din nou.

20180706_143834

Bezeaua se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pentru obtinerea unei forme compacte se foloseste un inel al unei tavi rotunde care dupa ce crema a fost asezata se va scoate. Se realizeaza o adancitura in mijlocul bezelei pentru a aseza frisca si fructele, apoi se da bezeaua la cuptorul preincalzit la 120 de grade timp de 50 de minute.

In prealabil capsunele se amesteca cu zaharul si se lasa la temperatura camerei 30 de minute, eu am folosit si cateva frunze verzi de menta.

Pentru frisca de pe deasupra se poate utiliza si frisca lichida din comert dar eu am folosit smantana proaspata de casa, de la parintii mei; am batut foarte bine smantana cu zaharul pudra pana a devenit cremoasa.

Cand bezeaua este gata se monteaza prajitura cu frisca si fructe, eu am folosit capsuni.

Această prezentare necesită JavaScript.

Va doresc pofta buna!

10 gânduri despre “Reteta prajitura Pavlova

  1. Felicitări,nu e o rețetă usoară ca să obții o crustă bine făcută cu un miez cremos !

    Eu fac Pavlova cam de 2-3 ori/an dacă îmi rămân albușuri de la supe drese cu gălbenuș și smântână , de la sosuri de brânză în care folosesc numai gălbenușuri, sau de la maioneză.Totdeauna ornez cu fructe mai astrigente,ori le scufund în suc de portocale, ca să neutralizez puțin din dulcele acestei bezele. Nu pun spuma în formă,o torn pe hârtie de copt rotundă ca să fie mai,,aiurită”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.