Ganduri gri la pas de seara

Suntem muritori, si avem idei si dorinte, visuri infiripate de demult si ganduri mari, poate ca mai mari decat putem atinge uneori in fiinta noastra firava de oameni fara putere.

Mai urat este atunci cand cineva anume iti da aripi si te porneste pe carari necunoscute, sadindu-ti in suflet dorinta si apoi lasandu-te in aer, fara vreo speranta. Exact ca unui copil caruia i-ai oferit un dulce si l-ai luat imediat, rapindu-i bucuria si emotia din privire.

Recent mi s-a adus in vedere de catre o persoana duhovniceasca faptul ca daca un lucru nu este menit sa ni se intample, nu ni se va intampla. Nu are sens sa ne dorim lucruri ce nu ne sunt destinate, si doar daca Dumnezeu va dori ca noi sa atingem acel lucru dorit, atunci asa se va intampla.

Ironic este ca inca imi suna in cap versurile melodiei: Daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada spune-I despre planurile tale.

……………………………………………………………

Dar atunci totusi, de ce s-a pornit valvataia de la inceput, ce rost au avut toate insistentele si promisiunile daca se stia ca nu va fi asa pana la final… .

Intrebari au fost multe dar in timp, raspunsurile s-au aratat fara a fi cerute specific macar. Iti e usor sa citesti in ochii goi ai persoanelor menite sa fie parte din grupul tau, in zambetul sagalnic si fatarnic, in comentariile acide din spatele tau de indata ce te intorci.

……………………………………………………………

La finalul zilei, trebuie sa realizam ca fiecare etapa din aceasta viata scurta are scopul ei si pana si rautatile, comportamentele ipocrite si lucrurile inexplicabile pe moment isi au rostul, contribuind la dezvoltarea sinelui si a procesului de maturizare.

Iar daca acel lucru dorit nu s-a implinit atunci nu a fost sa fie, pur si simplu. Nu iti pacali inima si mintea cu lucruri nerealizabile pana nu sunt palpabile si reale, adevarate in fata ta. Tu doar pastreaza-ti firea si fii tu pana la sfarsit, sincer cu tine si ceilalti.

(Sursa Imaginii – Unsplash)

7 gânduri despre „Ganduri gri la pas de seara”

 1. Eeeei Kati !
  Mi-a plăcut cum ai încheiat !
  „Iar tu pastraza-ți firea și fi tu până la sfârșit” 🙂
  Foarte bine zis !
  Este ca si cum ai in fața ta o scară de urcat, dar tu în loc să urci treaptă cu treaptă, tu stai cu jos rezemat cu spatele de scară, ori așa niciodată nu vei ajunge în vârf, nu ?

  Eu îți doresc de pe acum un An Nou plin de Bucurii și Binecuvântări !!!

   1. Toți ne împiedicăm, ba la uni le lipsesc anumite spiţe de la scară, dar important este să urci și să vrei să urci, dar care nu vrea pur și simplu, atunci de la astfel de persoane nici Dumnezeu nu așteptări..
    Înainte cu Avânt și va fi BINE !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.