Reteta Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana provine din Municipiul Radauti, judetul Suceava prin anii 70. Camelia Dumitrescu, persoana care a inventat aceasta reteta, a adaugat in ciorba de burta carne de pui, la insistentele sotului sau.

Astfel, ciorba radauteana a poposit in restaurantul la care lucra doamna Camelia si treptat, multi patroni si bucatari de restaurante au cerut ca aceasta reteta sa fie introdusa in meniul lor.

Avand in vedere ca provin din zona Sucevei, m-am hotarat ca astazi sa va prezint reteta de Ciorba Radauteana, exact asa cum o gatesc eu celor dragi.

Ingrediente:

  • Piept de pui dezosat;
  • Smantana cu 35% grasime;
  • 3 galbenusuri;
  • 2 cartofi;
  • 2 linguri de otet;
  • 1 radacina de pastarnac;
  • 2 cepe;
  • 1 ardei gras;
  • 2 morcovi;
  • telina;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 legatura patrunjel;
  • foi de dafin;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

Initial, se va fierbe pieptul de pui impreuna cu un praf de sare intr-o oala plina cu apa. Cand carnea este fiarta pe jumatate, o scoatem din oala, filtram supa si adaugam legumele curatate si pregatite in prealabil.

In timp ce legumele fierb cu carnea, pregatim liezonul pentru ciorba. Intr-un vas separat se amesteca galbenusurile cu smantana, in timp ce adaugam cate un pic din supa obtinuta.

Scoatem legumele daca nu dorim sa le avem in ciorba, ele avand doar rolul de a conferi gust. Eu prefer sa las morcovii si cartofii taiati cubulete si sa scot restul de legume, dar fiecare procedeaza in functie de preferinta.

Adaugam liezonul obtinut in prealabil peste ciorba lasata un pic la racit, amestecand incet, cu ajutorul unui tel. La final vom adauga usturoiul pasat si cele doua linguri de otet.

Ciorba se poate servi alaturi de paine neagra prajita, impreuna cu ardei iute.

Pofta buna!

7c9eee7e-a0e0-4075-b92e-a927d87332dd

(Sursa Imagini – Biblioteca Personala)

6 gânduri despre “Reteta Ciorba Radauteana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.