I.2 Vampirii – Puteri si caracteristici de baza

Buna ziua, dragi cititori!

In articolul precedent postat ieri despre vampiri, v-am povestit despre conceptii si scurt istoric. Astazi voi scrie despre puterile si caracteristicile de baza ale vampirilor.

Dupa cum bine stiti, vampirii sunt fiinte mitologice ce vaneaza/ se hranesc pe timpul noptii cu sangele muritorilor.

Caracteristicile de baza ale vampirilor

 1. Vampirii se hranesc cu sangele oamenilor (adulti sau copii), folosindu-se de dintii ascutiti ulterior ucigandu-i sau transformandu-i in vampiri.
 2. Crearea de noi vampiri. Noii vampiri vor deveni automat sclavii celor ce i-au creat.
 3. Vampirii nu suporta lumina zilei deoarece in acel moment le slabesc puterile. Vampirul nu isi poate menține domiciliul daca nu este acoperit de teama si umbre. Lumina insasi il jigneste. El inca mai putea trăi, dar faptele lui rele nu mai sunt nimic.
 4. Vampirii au puteri supranaturale (puterea a 10 oameni impreuna) ceea ce ii face greu de infrant in lupte.
 5. Super – viteza – vampirii au abilitatea de a se misca mai repede decat ochiul uman poate percepe. De asemenea, se spune ca vampirii au abilitatea de a se teleporta.
 6. Simturi crescute. In calitate de predatori, vampirii au simturi ascutite: vaz, auz, miros. Vampirii pot vedea in intuneric la fel de bine ca si muritorii de rand.
 7. Hipnoza – Una dintre cele mai puternice arme ale vampirilor, prin intermediul hipnozei acestia pot „planta” sugestii in mintea oricui le intalneste privirea. Puterea sugestiei depinde de diferenta dintre vointa vampirului si a victimei.
 8. Rezistenta la vatamari. Vampirii sunt extrem de rezistenti la vatamari corporale. Arme precum sabii si pistoale nu pot rani forma lor fizica. Doar obiectele sfinte si arme construite din anumite materiale pot afecta integritatea fizica a vampirilor.
 9. Regenerarea. In ciuda faptului ca un vampir poate fi ranit, puterea acestuia de vindecare este foarte ridicata. Majoritatea ranilor se pot vindeca intr-o noapte de odihna, in timp ce unele rani se pot vindeca prin hranirea cu sange proaspat de la victime.
 10. Controlul asupra animalelor. Vampirii pot controla mintea liliecilor, soarecilor si a lupilor din vecinatatea sa. Animalele in cauza se vor supune vampirilor, chiar daca acest lucru inseamna moartea lor.
 11. Schimbarea formei. Vampirii pot lua forma unui liliac sau chiar a unui lup. De asemenea au abilitatea de a se dispersa sub forma de vapori, fapt ce le permite sa se strecoare pe sub usi sau crapaturi de perete.
 12. Mersul pe tavan/ pereti. Vampirii pot merge cu usurinta pe pereti sau tavan fara ajutorul vreo unui echipament special.
 13. Abilitati magice. Vampirii au control limitat asupra vremii. Vampirii pot ridica ceata sau convoca o furtuna pentru a acoperi urmele lor. Vampirii mai in varsta poseda puteri precum: necromanta sau alchimie.
 14. Imortalitatea/ Nemurirea. Vampirii sunt nemuritori. Ei nu imbatranesc odata cu inaintarea in varsta. Uneori, lipsa de hrana ii poate face sa para in varsta, insa odata ce se hranesc cu sangele victimelor vor intineri. Vampirii sunt imuni la bolile omenesti.

Pasajul de mai jos, extras din folclorul galician, spune multe despre puterile vampirilor:

„Puterea vampirului este foarte mare si vasta-
in timpul vieții sale poate ucide oameni si chiar manca in timp ce sunt in viață; poate aduce la viata sau elimina diverse
boli și epidemii, furtuni, ploi, grindina și altele asemanatoare;
el arunca vraji pe vaci si laptele lor, culturile si
cresterea acestora in general; el stie toate secretele si
viitorul. Pe langa aceastea, el se poate face invizibil
sau sa se transforme in diverse obiecte, in special
in forma de animale.”

a787f09c6124725dd230fd797387683a

(Sursa Imaginii – Pinterest)

3 gânduri despre “I.2 Vampirii – Puteri si caracteristici de baza

 1. No, acuma la miezul nopții mi-o venit și mie sa citit despre afurisiţii ăștia de dracula’s, acum o să aprind toate luminile din dotare, toate becurile, lanternele și farurile de la mașină, și o să mă mai culc doar când sorele iasă de după deal..
  Sper !!!

  Multumesc de aceste chesti, nu stiam atâtea despre ei, să le fie de bine :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.