Buna ziua, dragii mei! Astazi va voi prezenta felul de mancare – MUSACA.

Musaca – este un aliment ce provine din bucataria tarilor din Balcani si Orientul Indepartat.

Cuvantul „Musaca” provine din Limba araba si inseamna „servit rece”.

Ingrediente:

carne tocata de porc;

ceapa tocata marunt;

usturoi tocat marunt;

sare si piper;

ketchup;

cascaval Dalia;

cartofi piure.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se pun la calit, atentie calit nu prajit! Ceapa si usturoiul impreuna cu un praf de sare si piper, cu carnea tocata.

In prealabil se pregateste un piure de cartofi. Eu il prepar din smantana si un varf de cutit de unt, impreuna cu un praf de sare.

Intr-o tavita se aseaza o foaie de copt pentru a nu se prinde compozitia. Apoi se adauga un strat de piure si un strat din compozitia de carne realizata anterior, urmata de un alt strat de piure. Pe deasupra ornam cu sos tomat (eu am folosit ketchup) si razuim un strat de cascaval.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Sursa fotografii – biblioteca personala.

La final, Musacaua se poate servi impreuna cu castraveti murati si chiar smantana, dupa preferinta. Pofta buna!

English version


Hello, dear ones! Today I will show you the kind of food – MUSACA.
Musaca is a food that comes from the cuisine of the Balkan countries and the Far East.
The word „Musaca” comes from Arabic and means „served cold”.
Ingredients:
minced pork;
onion finely chopped;
garlic chopped;
salt and pepper;
ketchup;
Dalia cheese;
mashed potatoes.
Method of preparation:
In a frying pan, put it to good quality, not fried! Onion and garlic with a salt of pepper and minced meat.
Pre-cooked mashed potatoes. I make it out of sour cream and a top of a knife of butter, along with a pinch of salt.
Place a baking sheet in a tray to prevent the composition from being caught. Then add a layer of puree and a layer of the meat composition made before, followed by another layer of puree. On top of the sauce with tomato sauce (I used ketchup) and shred a layer of Dalia cheese.
Put the tray in the oven to medium heat for 30 minutes. Photos source – personal library.
Finally Musaca can be served with pickled cucumbers and even sour cream according to your preference. Good appetite!


Reclame

20 de gânduri despre “Reteta de Musaca cu cartofi si carne tocata, fix ca la mama acasa!/Musaca recipe with potatoes and minced pork meat, just like mom makes at home!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.