Buna ziua dragii mei! Am reusit sa revin cu retete pe blog pentru ca am putin timp liber. Astazi va voi prezenta o reteta de tocanita de hribi cu legume si carne de pui. Imi era dor de o mancarica realizata in casa aburinda, parfumata si de sezon.
Ingrediente:
- 3 catei de usturoi;
- o ceapa;
- un morcov;
- ardei copti;
- ulei;
- foi de dafin;
- marar;
- hribi;
- muschiulet din piept de pui;
- sare;
- piper;
- smantana;
- un ou;
- un praf de amidon;
- un praf de curcuma;
- putina apa.
Pentru inceput tocam usturoiul, ceapa, morcovul si ardeiul copt, in prealabil curatat. Eu le-am dat pe robot, pentru a grabi putin procesul. Legumele maruntite se aduc intr-o cratita cu ulei, un praf de curcuma si cateva foi de dafin si se lasa la prajit 5 minute.
In timp ce se prajesc legumele la foc mediu, tocam hribii si muschiuletul din piept de pui.
Apoi, adaugam hribii si pieptul de pui in cratita, cateva fire de marar (eu am folosit congelat) si turnam peste o cana de apa.
Lasam focul la mediu si acoperim cu un capac oala, amestecand din moment in moment pentru a nu se prinde de fund.
In timp ce fierbe tocanita preparam sosul de smantana. Intr-un bol amestecam o jumatate de borcanel de smantana cu un ou si un praf de amidon pentru a adauga consistenta. Amestecam compozitia foarte bine cu ajutorul unui tel si turnam peste tocanita cand suntem siguri ca aceasta a fiert.
Tocanita se mai lasa pe foc mic cateva minute pentru a fierbe impreuna cu sosul.
Platingul nu este asa pompos deoarece am considerat ca este o simpla tocanita, preparata in casa, dar va pot asigura ca este foarte delicioasa.
Pofta buna!
Nice recipe
Liked it
Thank you!
💙