Reteta Paste Carbonara

Buna dragilor!

Acum cateva zile am ales sa gatesc paste carbonara. Mi-am dat seama ca nu am mai realizat de mult aceasta reteta si am zis, de ce nu?

Ingrediente:

  • Paste Penne;
  • Sunca afumata sau bacon afumat, dupa preferinta;
  • 1 ou;
  • cascaval;
  • smantana;
  • sare, piper.

Mod de preparare:

In primul rand pastele penne se fierb la foc mediu impreuna cu putina sare.

In prealabil se pregateste sosul alcatuit din cascaval razuit, 1 ou si smantana. Toate aceste ingrediente se amesteca foarte bine, pana cand cascavalul razuit isi pierde din consistenta; amestecul reprezinta sosul carbonara.

Cand pennele au fiert, intr-o tigaie separat se prajeste baconul sau sunca afumata la foc mediu (se poate adauga si un praf de usturoi daca se doreste, dar eu nu prefer) si apoi se adauga pennele, se amesteca incontinuu.

La final se adauga sosul carbonara peste sunca afumata si penne si se amesteca pentru a se incorpora bine.

Din pacate, nu mi-a iesit sosul asa perfect din cauza ca am folosit smantana slaba din comert, care s-a branzit de toata frumusetea 😦 . Partea buna e ca pastele carbonara au fost delicioase si s-au consumat imediat, in ciuda smantanii capricioase.

20180721_190455

Pofta buna!

3 gânduri despre “Reteta Paste Carbonara

  1. Pastele cu papricas de pui si/sau cu sos carbonara, sunt specialitatea mea preferata, iar de câte ori intentionam sa consumam acest meniu, fiul meu îi spunea sotiei caprefera sa fie preparat de mine, ceea ce-mi provoca un sentiment de superioritate la bucatarie, fata de partenera de viata si soacra-mea, însa ntotdeauna …cu usturoi 🙂 ))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.