Reteta dovlecei pane

Astazi mi-am zis sa gatesc ceva de sezon, o leguma proaspata produsa la tara prin metode naturale si anume dovlecelul.

Dovlecelul este bun atat datorita proprietatilor sale senzoriale fiind considerat un aliment delicios dar si medicament datorita proprietatilor sale curative gratie continutului sau in vitamine (B9, A), fosfor, potasiu si magneziu.

32633ca7f48b3377213353d4bd3f0679

Dovlecelul vindeca:

  • scleroza multipla;
  • supragreutatea;
  • miopia;
  • boli oculare;
  • cancerul.

Reteta. Ingrediente:

  • Dovlecel – se prefera dovlecelul cu coaja fina si intreaga si samburii foarte putin formati;
  • faina;
  • lapte;
  • ulei pentru prajit;
  • doua oua;
  • sare si putin piper;
  • usturoi sau praf de usturoi.

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii subtiri.

caroline-attwood-301748-unsplash

In prealabil se pregateste o cantitate de faina, se bat doua oua cu putin lapte si un praf de sare.

Intr-o tigaie se incalzeste ulei si feliile de dovlecei se trec prin faina si apoi prin mixul de ou si se aseaza in tigaie la foc mediu. Acestia se pudreaza cu un praf de piper si se lasa la prajit (eu ii prefer putin mai prajiti).

Cand dovleceii sunt gata se pot servi cu usturoi si putina mamaliguta.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sa aveti pofta!

4 gânduri despre “Reteta dovlecei pane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.