Ciuperci cu smantana si legume

Astazi va voi prezenta o reteta preparata recent de mine. Am ales sa prepar o mancarica de ciuperci deoarece este sezonul lor, acum ca tot vremea o tine dintr-o ploaie in alta.

Ingrediente:

  • hribi si ciuperci;
  • morcovi;
  • leustean;
  • marar, patrunjel;
  • doua foite de dafin;
  • ceapa;
  • usturoi;
  • unt;
  • smantana;
  • amidon;
  • ou;
  • sare;
  • piper alb.

Mod de preparare

Pentru inceput am tocat hribii si ciupercile (eu prefer bucati mai mari), am tocat legumele. Am pus ceapa, patrunjelul, mararul, leusteanul, foitele de dafin, doi catei de usturoi, morcovul la prajit in unt, numai cat sa se formeze aromele, dupa care am adaugat amestecul de ciuperci&hribi si o mica cantitate de apa. Am adaugat sarea si piperul. Am lasat la fiert 30 minute la foc potrivit amestecand din cand in cand.

In prealabil am pregatit „sosul alb” pentru mancarica format din smantana (atat de tara cat si de comert), 1 ou, amidon si un praf de sare si o cantitate mica din supa in care au fiert legumele si mixul de ciuperci&hribi amestecand bine cu un tel.

Am turnat combinatia obtinuta mai sus peste mancarica si am amestecat la foc mic un minut.

Mancarica se serveste cu mamaliguta fierbinte si putin patrunjel pe deasupra.

Sa avem pofta!

Această prezentare necesită JavaScript.

 

9 gânduri despre “Ciuperci cu smantana si legume

  1. Bună dimineața ! 🙂
    O REȚETĂ delicioasă 🙂
    Scornită de o GOSPODINĂ frumoasă 🙂 🙂
    Voi simți GUSTUL mâncării
    Sigur la lăsatul serii 🙂
    Când voi pune-n practică REȚETA
    Delicioasa și cocheta ! 🙂
    Mulțumesc pentru REȚETĂ și LIKE-urile date ! 🙂
    Alioșa ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.