Reteta papanasi cu branza

Buna ziua dragii mei! Astazi o sa va arat una dintre retetele mele preferate si anumite papanasi cu branza.

Pentru realizarea acestui desert vom avea nevoie de:

  • branza proaspata de vaci – eu folosesc de la parintii mei, stiu ca nu e falsificata in vreun fel, e naturala si curata;
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie/rom;
  • coaja de la o portocala/lamaie;
  • 300 g zahar tos sau pudra;
  • faina cat cuprinde – nu vrem ca aluatul sa fie prea dens dar nici prea moale deoarece nu se va putea modela corespunzator;

Pentru topping folosesc:

  • smantana grasa de la tara;
  • zahar pudra;
  • dulceata – poate fi de oricare tip doriti voi, eu am folosit de capsuni.

Mod de preparare

Intr-un bol adaugam branza de vaci impreuna cu ouale, praful de sare, esenta de vanilie, coaja de portocale si zaharul tos. Mixam cu un tel pana se formeaza un amestec omogen si apoi treptat adaugam faina, in ploaie. Aluatul il formam cu mana, eu prefer sa fac forme rotunde cu bilute in mijloc. Prajim papanasii in ulei preincalzit la foc mediu.

In prealabil formam amestecul pentru topping, amestecand smantana cu zaharul pudra.

Montam papanasii in felul urmator: initial vom aseza smantana apoi dulceata.

Papanasii se servesc calduti, eu prefer fierbinti 😀

IMG_20180413_171130

Pofta buna!

10 gânduri despre “Reteta papanasi cu branza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.