Ce este o perdea de aer si in ce scop o putem utiliza?

Achizitionarea unei perdele de aer reprezinta o achizitie extraordinar de avantajoasa in ziua de azi. Aceste echipamente moderne ce sunt prevazute cu ventilatoare foarte puternice, sunt utilizate cu succes pentru izolarea spatiilor inchise. Acestea formeaza o bariera invizibila de aer ce se afla intre interior si exterior, cu scopul de a pastra o temperatura placuta in spatiul inchis si de a tine la distanta mirosurile neplacute, insectele si alte mici particule deranjante.

Este o achizitie profitabila de care se bucura atat unele apartamente, cat si restaurante, companii, magazine sau alte spatii destinate publicului larg.

cassette_plus

Totusi, unde se poate monta o perdea de aer?

Aceasta perdea de aer este absolut necesara in special in spatiile mari in care este nevoie in permanenta de un aer curat: restaurante, fast food-uri, spitale si clinici, magazine de desfacere a produselor alimentare, cafenele, pub-uri, cluburi, domeniul farmaceutic, hoteluri, pensiuni, intitutii ale administratiei publice, companii, saloane de infrumusetare, de masaj si terapie, precum si multe altele. In cadrul tuturor celor mentionate este recomandata instalarea si montarea unor perdele de aer, menite sa mentita o temperatura ideala si o atmosfera prielnica.

Procesul de montaj al acestora este unul destul de simplu ce nu necesita cunostinte deosebite pentru a-l putea instala si pune in aplicare. Atunci cand se doreste a fi asezat deasupra usii, trebuie insa foarte atent verificat acest spatiu, tocmai pentru a masura distanta dintre tavan si tocul usii – aceasta ar trebui sa fie de minimum 30 cm. In plus, nici inaltimea usii nu ar trebui sa fie mai mare de 3m. Daca se va intampla asta, perdeaua de aer nu va oferi atat de multa eficienta.

Cu toate acestea, dispozitivele pot fi instalate cu succes si deasupra ferestrelor. In acest fel, in interior se va mentine o temperatura constanta si prielnica, insa nici mirosurile sau impuritatile nu vor putea patrund inauntru, tocmai pentru ca aerul cald ce provine din puternicele ventilatoare, va tine totul la distanta.

jet_plus

Cate tipuri de bariere exista?

Aceste perdele de aer, numite pe scurt si bariere, au fost concepute special pentru a oferi spatiilor inchise acel ambient prielnic. Asadar, acestea pot fi:

  • Bariere fara incalzire – sau ambientale
  • Cu incalzire – electrica sau cu apa calda.

In functie de nevoile si de preferintele fiecarei persoane, aceasta isi va alege tipul de perdea de aer pe care si-l doreste.

Cu toate acestea, barierele cu incalzire sunt instalate de obicei in locurile in care se doreste in principal un anumit aport de caldura. Astfel, se ajunge in acel punct de confort maxim pe care cu totii ni-l dorim. Asta inseamna ca reprezinta o investitie avantajoasa chiar si pentru spatiile personale.

Totusi, barierele ambientale sunt cel mai des achizitionate deoarece multi considera faptul ca sunt net superioare celorlalte, in sensul ca ofera mult mai multe avantaje in privinta separarii aerului dintre interior si exterior.

Tine insectele la distanta fara sa iti montezi plase de tantari

Multe persoane si-au achizitionat plase de tantari pe care le-au montat la majoritatea ferestrelor din locuinta, cu scopul de a trai intr-un mediu mult mai linistitor. Odata cu venirea verii, au aparut si insectele ce fac tot posiblul pentru a se strecura in propriile noastre case. Atunci cand se monteaza o perdea de aer, aceste probleme sunt complet date uitarii.

Cu toate acestea, perdelele de aer sunt mult mai avantajoase decat plasele de tantari. Rolul plaselor pentru insecte este de a le tine la distanta de incepere. In schimb, mirosurile neplacute, praful, fumul si agentii poluanti vor putea in cotinuare sa patrunda in interior. In cazul perdelelor de aer, avantajele sunt multiple. De fapt, este chiar indicat acest dispozitiv pentru a fi montat in locurile in care sunt prezente persoane care manifesta sensibilitate la praf. In acest fel, fumul, particulele popuante si insectele nu vor mai putea patrunde in interior. Asadar, este o investitie profitabila si de lunga durata ce ar trebui sa fie facuta nu doar in spatiile publice in care sunt absolut necesare, ci si in cele personale.

Barierele sunt ideale pentru incaperile in apropierea carora se afla un trafic intens. Popuarea din atmosfera ar putea afecta grav sanatatea ta, fapt pentru care ar trebui sa incepi sa iei masuri in aceasta privinta.

In plus, in spatiile publice in care se doreste a se pastra o temperatura prielnica si constanta, inchisul si deschisul usilor ar provoca adevarate batai de cap ce ar cauza si costuri mai mari de energie. Caldura nu va putea ramane constanta in incapere, asadar, cea mai buna solutie este reprezentata de montarea unor perdele de aer. Asadar, este o achizitie avantajoasa pentru centrele comerciale, sali de expozitii, banci, birouri, hoteluri, spitale si multe altele.

Aspecte importante de ordin microbiologic

Cu totii stim ca in spatiile in care se au in vizor prepararea si vanzarea alimentelor, igiena reprezinta un factor esential de care in fiecare clipa trebuie tinut cont. Pentru a nu pune in pericol sanatatea populatiei, este absolut necesara achizitionarea perdelelor de aer care sa asigure un aer lipsit de praf, bacterii si insecte.

Conditiile de igiena nu vor fi sub nicio forma puse in pericol, atat timp cat spatiul este perfect ingrijit si in acelasi timp este instalat acest dispozitiv ce e menit sa tina factorii daunatori la distanta. Odata cu venirea caldurii, insectele incearca sa se adaposteasca in locuri mai aerisite si mai racoroase, astfel ca de cele mai multe ori, spatiile destinate prepararii si vanzarii produselor alimentare reprezinta un adevarat refugiu pentru acestea. Tocmai datorita acestui lucru, fiecare interior trebuie sa respecte normele de igiena corespunzatoare. De altfel, majoritatea acestor spatii beneficiaza la ora actuala de perdele de aer atat la ferestre, cat si deasupra tocurilor usilor.

Acestea fiind spuse, celebrele bariere de aer reprezinta cea mai buna solutie ce este de cele mai multe ori recomandata si impusa chiar si de legislatie. Doar prin montarea acestor perdele de aer se va putea asigura prezenta unui spatiu lipsit de microorganisme si infestanti ce inrautatesc profund starea de sanatate a tuturor celor cu care intra in contact.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s