Scaun de masaj VS masa de masaj – ce alegem in cadrul unui salon cosmetic?

 

Un sentiment de relaxare este adus o data cu o sesiune de masaj. Indiferent ca alegem un salon de cosmetica din cartier sau ca mergem la un salon recomandat, cel mai bine este sa ne bucuram de serviciile oferite in cadrul acestuia.

Cat despre echipamentele si produsele ce se regasesc in cadrul acestor „laboratoare de frumusete corporala” este bine sa ne concentram atentia si pe tipul de servicii ce il dorim, fie ca este vorba despre manichiura si pedichiura, fie ca este vorba despre un masaj de relaxare sau unul anticelulitic.

Sa aflam mai multe despre tipurile de echipamente puse la dispozitia clientilor in cadrul unui salon cosmetic. De la aparate de relaxare, pana la mese profesionale de masaj, paturi de masaj, scaune de masaj si aparate de vacuum si remodelare corporala ne sunt disponibile acum, datorita tehnologiei din ce in ce mai avansate.

Fie ca este vorba despre un scaun de masaj sau despre un pat masaj, ambele echipamente sunt eficiente in calmarea mintii, alinarea stresului si a corpului, dar si pentru a ne inalta spiritul cu mai multa energie.

Tipul de masaj pe care il alegem depinde de mai multi factori, cei mai importanti fiind accesibilitatea si disponibilitatea timpului. Aceste doua tehnici de masaj, reflectate prin scaunele de masaj si paturile de masaj pot influenta decizia noastra de a mai alege serviciile salonului sau de a spune pas.

Scurta comparatie intre scaunul de masaj si patul de masaj

Patul de masaj este proiectat special pentru a sustine pozitia corpului clientului. Atunci cand este asezat pe un pat masaj, corpul se simte eliberat de stres, tocmai pentru ca pozitia este confortabila. La fel de bine, siguranta corpului faciliteaza accesul la a atinge mai multe puncte de tensiune, cu scopul de a relaxa mintea, sufletul si trupul.

La fel ca si un pat masaj, un scaun de masaj permite sustinerea copului, insa nu in pozitia de culcat. Si caracteristica de reglare pe inaltime este prezenta aici, la fel ca si in cazul patului de relaxare. Aparte de aceste considerente, un scaun de masaj permite ca persoana sa fie rasfatata printr-o serie de servicii doar pentru o anumita parte a corpului.

Pentru inceput, este bine sa mentionam care sunt zonele vizate si supuse relaxarii in profunzime. Spre deosebire de un masaj realizat pe un pat special, cu burete si sustinere proprie, ce se adreseaza unui masaj corporal intreg, un scaun de masaj se concentreaza, dupa caz, pe partea superioara sau inferioara a corpului, de la solduri, spate, gat, brate, umeri sau picioare si talpi. Pe masura ce persoana care este supusa masajului se simte implinita si relaxata in totalitate, terapeutul poate considera ca este dificil de a trata in mod eficient anumite zone ale corpului, cum ar fi pieptul sau soldul.

Un alt punct de comparatie intre cele doua aparate de masaj este si imbracamintea. Nu este nevoie sa te dezbraci in totalitate atunci cand ti se realizeaza un masaj pe un scaun. Aceasta tehnica iti permite sa te bucuri de un masaj cu hainele pe tine si sa redevii energic doar masand partile de interes.

In cazul unei actiuni de relaxare realizata pe un pat masaj, hainele groase sau orice tip de haine nu sunt permise. De obicei, clientii sunt sfatuiti sa se dezbrace de haine pentru a obtine un tratament cu succes si un masaj eficient al intregului corp. In plus, daca cineva nu se simte comod in aceasta privinta, poate oricand sa aleaga metoda de a primi un masaj cu ajutorul unui scaun de masaj.

Iar daca ne referim la timp, atunci persoanele cu constrangeri ar opta cu siguranta pentru un scaun de masaj, ce permite sesiuni de 10 – 15 minute. Pe de alta parte, un pat de masaj iti permite mai mult decat confort si o stare de revitalizare completa. Cel putin 60 de minute din timpul tau il vei aloca unui masaj, mult mai eficient si mai concentrat.

Asa ca, daca ar fi sa ma intrebi pe mine, eu te-as sfatui ca mereu sa ai in vedere sa incorporezi o sedinta realizata in cadrul unui salon pe o masa de masaj sau un pat de masaj. Poti programa un masaj la finele saptamanii, cand ai suficient timp pentru a te rasfata si a te simti pe deplin relaxat si incantat.

Flexibilitatea – caracteristica definitorie a unui masaj de relaxare

Un masaj de relaxare realizat pe un pat se realizeaza intotdeauna in camere speciale, dedicate acestor actvitati, intime si placute. O camera privata, cu ferestre inchise si o atmosfera inmiresmata sunt caracteristicile esentiale pentru un masaj demn de o regina sau un rege.

Pe de alta parte, un scaun de masaj ofera o sedinta scurta, la care rasfatul nu este maximizat, tocmai pentru ca se realizeaza intr-un spatiu mic, fara prea multe elemente de decor sau lumanari parfumate. In cele mai multe cazuri, un scaun de masaj este amplasat intr-un colt al camerei.

Mai mult decat atat, esti pe deplin imbracat atunci cand beneficiezi de un masaj la comun, in cazul in care in cadrul incintei sunt mai multe scaune de masaj, pozitionate unul langa altul. Prin urmare, nu exista nici criteriul de confidentialitate sau de intimitate atunci cand beneficiezi de un astfel de masaj.

Din prisma beneficiilor, trebuie sa stii ca un scaun de masaj se concentreaza pe anumite zone ale corpului. Aceasta tehnica este eficienta pentru eliberarea tensiunii de la umeri, de a usura durerile de gat si cele de spate. Cu un pat de masaj si un maseur, corpul tau se bucura de o destindere a tuturor grupelor de muschi, mintea se va relaxa si vei gasi un mod mult mai eficient de a scapa de stres si de dureri ale intregului corp.

De aceea, oamenii care vin acasa dupa o zi de munca isi doresc sa beneficieze de un masaj amplu, realizat pe un pat de masaj, decat ar opta pentru un scaun de masaj. In acest fel, se simt mult mai relaxati, iar corpul este pe deplin revitalizat.

Analizand aceste puncte cheie, as putea spune cu siguranta ca un scaun de masaj este accesibil si convenabil atunci cand ai putin timp alocat relaxarii, dar nu promite nicio surpriza. De aceea, inclin spre cea mai cautata si de dorit varianta, de a obtine un masaj complet cu ajutorul unui pat de masaj, al uleiurilor si cremelor de corp, menite sa ofere o incursiune spre o stare de bine, relaxare totala si energie pentru mai mult timp.

14150995943383

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s