Prajitura – mini tort.

Ingrediente :

– 6 oua

– 250 gr zahar

– 250 gr faina

– Ciocolata cu lapte, 2 buc de cate 100 gr

– 200 ml smantana pt frisca

– 1 plic intaritor frisca

– 2 plicuri zahar vaninilat

– jumatate plic praf de copt

– jumatate fiola esenta de rom Dr. Oetker

– visine (ori din compot, ori congelate, ori proaspete… nu conteaza)

– fructe pentru decor: kiwi, banane, portocale, capsuni, etc.

Mod de preparare

  • 1. BLATUL: Se separa cele 6 albusuri de galbenusi, si se bat spuma. Se adauga un plic de zahar vanilat si 250 gr de zahar. Se mixeaza compozitia, dupa care se adauga cele 6 galbenusuri. Se mixeaza iar. Se amesteca 250 de gr de faina cu jumatate de plic de praf de copt Dr.Oetker, si se pune peste compozitia de mai sus.
    • 2. Se pregateste un inel de tort, se unge cu 2 linguri de ulei si se preseaza faina. Se aseaza visinele, se toarna compozitia in forma si se pune la cuptorul preincalzit la 180grade, timp de 40-50 min.In loc de visine, mai puteti incerca sa puneti mere, pere sau prune. Puteti sa faceti mereu altfel, pt a nu va plictisi de acelasi gust.
    • 3. SIROPUL: In timp, ce blatul se afla in cuptor, faceti siropul pentru a avea timp sa se raceasca inainte de a fi gata blatul. Lasati sa dea in clocot 150 ml apa cu 3 lingurite zahar. Dupa ce se raceste, puneti jumatate de fiola de esenta de rom Dr.Oetker. Siropul racit se rastoarna peste marginile blatului. O alta idee de sirop: compot de ananas. Dupa aceea puneti pe foc 2 linguri de lapte si cele 2 ciocolati.Dupa ce devine crema, se unge blatul cu ea.
    • 4. Cand credeti ca s-a racit cat de cat, incepeti sa faceti frisca naturala. Eu am facut frisca doar din 200 ml de smantana, dar puteti sa faceti mai multa.
    • 5. Intindeti frisca peste ciocolata, si ornati cu fructe.

Pofta buna! ^_^

DSC05012DSC05004

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s