Publicat în Dulciuri, Retete - bucatarie -

Pasca poloneza

Pentru aluat vom avea nevoie de:

–          3 pahare faina;

–          2 pahare zahar pudra;

–          3 oua;

–          300 g margarina;

–          5 linguri cacao;

–          zahar vanilat;

–          3 pahare lapte;

–          2 linguri praf de copt.

Pentru umplutura vom avea nevoie de:

–          1 kg branza de vaci;

–          4 oua;

–          1 pahar zahar pudra;

–          100 g margarina;

–          Zahar vanilat;

–          Coaja rasa de la o lamaie/portocala;

–          4 linguri faina;

–          Stafide inmuiate in rom sau coniac.

Mod de preparare

Aluatul – se freaca margarina cu ouale si zaharul, se adauga faina in care s-a amestecat in prealabil cacao, praful de copt si laptele. Se obtine un aluat asemeni checului, poate putin mai consistent.

Umplutura – Se freaca margarina cu galbenusurile si cu zaharul, se adauga branza, faina si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma si stafidele.

Se unge tava cu ulei, se aseaza foaia de copt si mai apoi se tapeteeaza cu faina (Se poate pune doar hartia de copt,insa eu nu doresc sa mi se prinda de tava).

Se pune aluatul la cuptor, se lasa 10 minute apoi se adauga umplutura. Se lasa pana se coace si apoi se orneaza cu glazura.

DSCN6660 DSCN6688 DSCN6691 DSCN6690

Pofta buna!

 

Reclame

2 gânduri despre „Pasca poloneza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.