Mini-tort clatite

Vremea s-a schimbat.Daca pana ieri in plina primavara cativa fulgi jucausi si-au facut aparitia,astazi au disparut facand loc micilor picaturi de ploaie si racorii specifice.Ce poti sa faci intr-o zi ploioasa si mohorata?!Bine,inafara de invatat si curatenie… . Corect!Sa gatim .Si cum bine stiti,este sambata.Ziua in care eu mi-am facut o obisnuita in a posta retete.Si cum mie nu imi place sa renunt la obisnuinte – sa nu zicem naravuri -.Va voi prezenta mini tortul meu de clatite.

Reteta mini – tort clatite

Coca clatite

Ingrediente:

100g făină albă simplă
4 ouă
300ml lapte
1 lingură ulei de floarea-soarelui sau vegetal, plus extra pentru prăjit

Pentru umplut – gem sau orice altceva doriti.

Mod de lucru

1. Se pun faina si un praf de sare intr-un castron mare si se face o adancitura in mijlocul fainii unde se pun ouale, se toarna aproximativ 50ml lapte si o lingura de ulei. Se amesteca dinspre centru, incorporand treptat faina de pe margini, pana se amesteca toata cu ouale, laptele şi uleiul. Se bate compoziţia cu telul, pana se obţine o pasta omogena, fina şi groasa. Se mai adauga putin lapte daca amestecul este prea gros.

2. Finisarea aluatului Se adauga o porţie buna de lapte si se amestecs bine pentru a fluidiza aluatul. Se continus amestecarea turnand incontinuu tot laptele ramas, pana se obţine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. In acest moment ar fi bine ca aluatul sa fie lasat sa se odihneasca circa 30 de minute, pentru a permite amidonului din faina sa se umfle.

3. Consistenta ideala Se incinge tigaia pe foc mediu, apoi se unge cu ajutorul unui prosop de hartie imbibat in ulei. Cu ajutorul unui polonic, se toarna din aluat in tigaie, miscand tigaia pentru a acoperi toata suprafata cu un strat subtire si uniform de compoziţie. Excesul se toarna repede într-o cana. Se pune tigaia pe foc. Daca tigaia are temperatura ideala, foaia de clatita trebuie sa fie gata pentru intors în aproximativ 30 de secunde. Excesul de amestec turnat in cana se toarna in castronul unde se afla restul de aluat.

4. Punem o foaie de clatita pe platoul unde dorim sa facem mini-tortul si apoi punem deasupra umplutura dorita – eu am pus gem de mere homemade,voi puneti ce umplutura doriti,apoi asterneti alta foaie,ungeti cu umplutura,si alta pana ajungeti la inaltimea tortului dorita de dvs.

Pentru deasupra puneti mere taiate cubulete,presarati cu zahar vanilat si daca doriti nuca de cocos.

DSCN6328 DSCN6326 DSCN6334DSCN6332

Pofta buna!

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Mini-tort clatite&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s