Publicat în Dulciuri, Retete - bucatarie -

Nucsoare cu ciocolata

Si pentru ca, parca nu e sambata si nu e weekend pana nu postez o reteta, m-am gandit sa va impartasesc o reteta mai simpla de gogosi sub forma de nuci umplute cu crema de ciocolata.

Pentru aluat :

–         Faina;

–          4 oua;

–          Lapte;

–          Arome (rom sau vanilie) sau coaja rasa de la o lamaie sau portocala;

–          Zahar;

–          1 varf cutit de sare;

–          Amoniu;

–          Drojdie;

Crema – Ori topim ciocolata intr-o cratita, ori facem crema de cacao, ori punem nutella. Noi alegem.

Mod de lucru

Facem aluatul in mod normal (amestecand toate ingredientele – laptele, ouale, zaharul, sarea, amoniul apoi adaugam treptat faina pana devine un amestec omogen, de aluat normal). Lasam 30 – 40 de  minute sa „creasca” aluatul, timp in care daca am ales sa facem o crema homemade de cacao ne ocupam de ea.
Dupa ce a crescut frumos aluatul facem cu ajutorul mainilor niste bilute mici, precum nucsoarele si le punem intr-un vas cu ulei fierbinte (uleiul trebui e sa depaseasca cu cel putin 2 cm inaltimea nucsoarelor). Le lasam sa fiarba in ulei pana capata o culoare portocaliu – maronie sau galbena – portocalie, dupa cum doriti, doar sa fiti atenti sa nu le scoateti crude!

Dupa ce scoateti nucsoarele, asteptati sa se raceasca, doar putin cat puteti suporta mana pe ele iar apoi luati o seringa pentru creme (ca si pentru ornatul torturilor) iar daca nu detineti seringa, luati o punga rezistenta, gauriti un capat ,umpleti punga cu crema de ciocolata sau cacao si faceti o gaura mica in nucsoara,cat sa intre crema in ele.

Crema de cacao

Ingrediente:

– 1/2 l lapte;

– 50 g cacao in pudra;

– 25 g margarina;

– 100 g zahar.

Preparare:

Amestecati faina, zaharul si cacao, apoi varsati laptele, puneti intr-o cratita pe foc domol si fierbeti pana cand compozitia incepe sa fiarba si sa dea in clocot, aproximativ 5 minute, pana se ingroasa .

Puneti crema intr-un saladier, amestecati din cand in cand pentru a nu se forma o coaja la suprafata iar cand s-a racit umpleti nucsoarele.

Dupa aceasta operatie luati zahar pudra sau nuca de cocos si ornati pe deasupra nucsoarelor.

Pofta buna!

DSCN5983

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.